Loading ...

Specialisti in Protectie la Incendiu. Proiectare, Executie, Mentenanta, Service.

Deflammo ofera gama completa de sisteme pentru protectie la incendiu pentru centre comerciale, cladiri de birouri, centre medicale, centre de date, camere tehnice. Solutiile noastre acopera detectarea indendiilor, alarmare, stingere incendii. Oferim servi
  • +40 31 713 34 44info@deflammo.ro
  • Bd. Pipera 1B Cubic Center - etajul 7, 077190-Voluntari, Ilfov

Stingere incendiu cu gaze inerte

Sistemele de stingere incendiu cu gaze inerte reprezinta o categorie a sistemelor de stingere incendiu, iar acestea se folosesc in special in zonele in care exista numeroase echipamente electrice care asigura functionarea neintrerupta a organizatiei.

Altfel spus, sistemele de stingere cu gaze inerte se folosesc in centre de date/data center, camere tehnice, centrale de comunicatii si camere server pentru a proteja dulapuri cu servere, dulapuri pentru stocarea datelor, tablouri electrice. Insa domeniile in care pot fi folosite nu se limiteaza doar la cel al camerelor IT, ci acestea pot fi utilizate si in arhive, muzee, biblioteci, galerii de arta, colectii sau depozite, acolo unde se afla obiecte de valoare, care nu trebuie distruse in cazul unui incendiu (asa cum se intampla in cazul in care se foloseste sistemul de stingere cu apa).

Principiul de functionare al sistemelor de stingere cu gaze inerte este reducerea nivelului de oxigen astfel incat procesul de combustie sa fie oprit.

Principalele gaze inerte folosite ca agenti de stingere sunt: IG 100 (Azot / Nitrogen), IG 541 (Inergen, contine Azot, Argon si Dioxid de Carbon), IG 01 (Argon) si IG 55 (contine Azot si Argon). Aceste gaze naturale se afla in atmosfera, sunt incolore si nu conduc electricitatea. In cazul aparitiei unei surse de foc, gazele inerte nu se descompun in elemente toxice, nereprezentant o amenintare pentru sanatatea angajatilor. Acestea sunt ideale pentru spatiile ocupate, deoarece rutele de evacuare raman vizibile chiar si pe parcursul descarcarii agentilor de stingere, precum galerii de arta, muzee, biblioteci, in care exista un flux mare de persoane. Un alt beneficiu important al sistemelor de stingere cu gaze inerte este faptul ca dupa folosirea acestora nu exista reziduuri si nu este nevoie ca cineva sa faca curat in zona respectiva. De asemenea, in momentul descarcarii, gazele inerte genereaza un soc termic mai mic decat cel produs de alti agenti curati de stingere, adica temperatura nu scade brusc in zona protejata. In plus, costul de reincarcare al cilindrilor cu gaze inerte este extrem de scazut.

Iata ce pierzi daca nu folosesti sisteme de stingere cu gaze inerte pentru zonele care au o reala nevoie de acestea:

  • Datele si bunurile de valoare
  • Costul redus de reincarcare al cilindrilor cu gaze
  • Vizibilitatea pe parcursul descarcarii agentilor de stingere
  • Inexistenta reziduurilor
  • Grija fata personal si mediu

Intreaga echipa a companiei DEFLAMMO militeaza zilnic pentru alegerea sistemelor de stingere incendiu potrivite pentru obiectivul ce se doreste protejat, deoarece instalarea unor solutii care nu raspund nevoilor cladirii respective, poate genera efecte dezastruoase. 

Facem acest lucru pentru ca ne dorim ca lumea in care traim sa fie una mai buna, in care oamenii sa se afle in siguranta.

Daca iti doresti sa discuti cu un specialist despre sistemele de stingere cu gaze inerte, contacteaza-neNe-am bucura sa te ajutam. 

Vreau oferta pentru sistemele de stingere cu gaze inerte