Desfumare

Desfumare

Desfumare

Sisteme de ventilatie

Desfumarea este o componenta esentiala a sistemului de protectie la incendiu, deoarece aceasta presupune eliminarea gazelor si noxelor generate de materialele expuse la foc si temperaturi ridicate. Proiectarea sistemelor de desfumare este esentiala in spatiile mari, unde nu poate fi facuta o compartimentare ce are scop limitarea extinderii focului.

Scopul este de a asigura conditiile de evacuare a utilizatorilor si de a lua masuri de interventie pentru stingerea incendiului, precum si evacuarea cladirii degajate de incendiu in faza de dezvoltare.

DEFLAMMO ofera sisteme de ventilatie adecvate pentru toate tipurile de aplicatii. Ne adaptam la nevoile dumneavoastra si respectam toate prevederile legale aplicabile.

Atat ferestrele, cat si trapele de desfumare pot fi folosite pentru necesarul de aer proaspat al spatiului. Pentru evitarea patrunderilor accidentale de apa prin trape, se pot monta statii meteo care asigura inchiderea trapei in cazul in care exista vant sau ploaie.

Sisteme de extragere a fumului

Sistemele de extragere a fumului cu temperaturi crescute pot fi instalate in afara zonei de incendiu sau in interiorul acesteia.

Atunci cand izbucneste un incendiu intr-o cladire, fie ea rezidentiala sau industriala, este necesar sa se extraga fumul in zona de incendiu pentru a evacua persoanele sau posibilele victime, pentru a proteja structura cladirii si a permite accesul pompierilor.

Toate ventilatoarele de extractie si ventilatoarele pentru evacuarea fumului respecta cele mai inalte standarde si sunt certificate de laboratoare independente.

Aerul poate fi introdus prin ventilatoarele standard ce nu trebuie sa fie rezistente la temperaturi crescute, cu conditia sa fie instalate in afara zonei de incendiu.

Sistemele de control al fumului cu ventilatoare cu jet sunt adecvate pentru instalarea in spatii mari, neinghesuite, cum ar fi parcarile auto si tunelurile.

Instalarea acestui tip de ventilatoare elimina nevoia de a instala conducte de admisie si extragere a aerului, nevoi costisitoare si inestetice, imbunatatind astfel vizibilitatea in parcari si crescand spatiile disponibile.

Ventilatoarele cu jet genereaza un curent de aer ce duce fumul din zona de incendiu la punctele de extragere ale cladirii.

Leading equipment and technologies

Pentru furnizarea sistemelor de desfumare, compania noastra colaboreaza cu Sodeca si Skylux. Acestea au la baza urmatoarele echipamente:

CJBD
Unitati de ventilatie izolate fonic cu ventilatoare dublu aspirante. Rotor cu palele orientate inainte, din otel galvanizat.

HCT
Ventilatoare axiale pentru montaj pe tubulatura cu carcasa lunga. Rotor versiunea PL din poliamida armata cu fibra de sticla.

Lamilux Glass Skylight F100
Disponibil cu vitraj dublu sau triplu, sticla securizata (TSG) la exterior si sticla laminata (LSG) la interior. Protectie soalara interioara si exterioara.

Lamilux Glass Skylight Tip Piramida
Izolare termica optima datorita structurii generale fara rupere de punte termica. Comenzi inteligente pentru ventilatie naturala si protectie solara.

Full services. Turnkey projects

Pentru Desfumare, DEFLAMMO ofera o gama completa de servicii: Consultanta, Proiectare, Autorizare IGSU, Procurare echipamente, Instalare, Programare, Maintenance and Technical Support.

Reference works

De-a lungul timpului, compania noastra a implementat numeroase proiecte de Desfumare in diverse domenii de activitate, dintre care putem enumera: Lidl, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Dorobanti 239 Imobiliare, Paragon Identification.

On the same topic

Alarm solutions

Exhaust installations

Defoaming systems

Equipment

News

References

Doriti mai multe informatii despre sistemele de desfumare?

Specialistii nostri de la dispecerat va stau la dispozitie.

    Mesaj