Assa Abloy,
Bucuresti

Primul proiect de stingere in standard FM pentru Assa Abloy Bucuresti

Assa Abloy Bucuresti beneficiaza de un sistem de stingere incendiu cu sprinklere (apa-apa) in standard FM, care protejeaza o suprafata de 26.000 mp, 20.000 mp hala de productie si 6000 mp spatiu birouri. Acesta este primul proiect FM pe care echipa DEFLAMMO il realizeaza integral.

 • Client Assa Abloy
 • Obiectiv Fabrica de productie, spatii de birouri
 • Finalizare Septembrie 2021
 • Sisteme Stingere incendiu cu sprinklere
Solutiile oferite au raspuns cerintelor si nevoilor fabricii

Anii de experienta si expertiza echipei au contribuit la comunicarea eficienta cu beneficiarul si la adaptarea modului in care s-a realizat executia. O cerinta importanta a fost continuarea activitatii in zonele de productie, iar pentru a o respecta, echipa noastra a lucrat o perioada mare de timp atat in timpul noptii, cat si in paralel cu productia si in pauzele din procesele tehnologice.

Inaltimea de montaj a fost de 6-9 m si a reprezentat o provocare, deoarece a presupus lucru in nacela, iar manipularea tevilor a fost o activitate dificila din cauza greutatii care atingea aproximativ 250 de kilograme.

O alta provocare a fost reprezentata de instalarea in zone greu accesibile din cauza diverselor retele ale altor sisteme fara cresterea numarului de fitinguri, fiindca aceasta ar fi influentat valoarea presiunii la capat de retea.

Compensatorii seismici au necesitat atentie sporita la montaj, de aceea a fost necesara ancorarea conductelor din amonte si aval de compensator cu suporti seismici in minimum 4 puncte pentru asigurarea mentinerii axelor conductelor intr-un singur plan.

Echipamente

Obiectivul principal al proiectului a fost reprezentat de reducerea considerabila a riscului de incendiu prin acoperirea intregii hale cu sprinklere (7 sisteme noi + 1 sistem existent). Acesta a fost atins prin folosirea urmatoarelor echipamente:

 • 7 ACS-uri Rapidrop;
 • 3400 sprinklere Rapidrop;
 • 4500 sisteme de fiare in tavan;
 • 1300m de conducta (DN 200, DN 150, DN 100, DN 50, DN 40, DN 32).
Serviciile oferite de DEFLAMMO

In cadrul proiectului desfasurat pentru Assa Abloy, DEFLAMMO a furnizat si instalat echipamentele componente ale sistemului de stingere incendiu cu sprinklere.

In plus, echipa a realizat desprinderea si integrarea unor parti din reteaua veche de sprinklere in cea noua si conectarea distribuitorului nou la cel existent.

Concluzii

In urma finalizarii proiectului de protectie la incendiu, compania Assa Abloy a obtinut certificarea FM.

Prin sistemul instalat si integrat, DEFLAMMO si-a adus contributia prin:

 • Reducerea considerabila a riscului de incendiu prin acoperirea intregii hale cu sprinklere;
 • Reducerea primei de asigurare;
 • Cresterea gradului de siguranta care conduce la noi investitii in dezvoltare.
Proiecte de referinta, similare

De-a lungul timpului, compania noastra a implementat numeroase proiecte de Singere Incendiu in diverse domenii de activitate, dintre care putem enumera: Universitatea Politehnica Bucuresti – Precis, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, Generali Romania, WNG Global Services Romania, ParkLake Shoppinge Center Bucuresti, Liberty Galati, Sofidel Calarasi.

Cauti un furnizor de sisteme de protectie la incendiu?