Cortine rezistente la foc si fum

Cortine rezistente la foc si fum

O cortina rezistenta la incendiu poate inlocui pereti si/sau usi rezistente la foc, permitand arhitectilor sa proiecteze cladiri cu spatii deschise si dimensiuni generoase.

Bariera de protectie in zona de ardere

Pentru a respecta reglementarile privind constructia cladirilor, cortinele rezistente la foc pot fi utilizate ca solutie pasiva de protectie impotriva incendiilor, limitand raspandirea focului si a fumului, prin retinerea acestuia intr-un singur compartiment. Design-ul perdelelor de incendiu a fost gandit pentru a se rostogoli ca o jaluzea mare, actionata electric (gravitativ in jos). Tesatura rezistenta la foc avansata din punct de vedere tehnologic, este retinuta in ghidajele laterale, care sunt fixate inapoi de lucrarile de constructie pentru a crea o etansare rezistenta la foc.

Cortinele rezistente la incendiu au urmatoarele caracteristici:

  • Clasificare rezistenta la foc: E, EI, EW
  • Deschidere prin cadere gravitationala si inchidere automata cu motor
  • Integrare cu sistemul de alarma de incendiu
  • Inchidere completa
  • Cortina rezistenta la foc, ruleaza in canale de ghidare laterale.

DEFLAMMO comercializeaza cortine de foc prin producatorul Coopers Fire, ce atesta faptul ca fiecare cortina rezistenta la foc si cortina rezistenta la fum, este realizata in totalitate in cadrul fabricilor Cooper Group, in conformitate cu ISO 9001 și ISO 14001, la fabricile de productie din Marea Britanie.

Gama completa de cortine

Tipuri de cortine rezistente la incendiu:

Verticale – Cortina simpla
Rezistente la foc sau la fum, cu tesatura impermeabila; se pot solicita ghidaje laterale.

Verticale – Cortina multipla (suprapusa)
Bara inferioara pentru coborarare gravitationala; activat de un semnal de alarma.

Orizontale – Cortina cu simpla deschidere
Opereaza pe axa orizontala, iar sistemul poate fi ascuns privirii intr-un tavan fals.

Orizontale – Cortina cu dubla deschidere
Sistem duplex, inchidere din ambele parti sau simplu; activat de un semnal de alarma.

Cortina Concertina deschisa
Cortina Concertina poate avea o configuratie deschisa sau inchisa.

Cortina Concertina inchisa
Functioneaza pe axa verticala ca o cortina traditionala; schimbarea directiei de deplasare.

De ce le folosim?

Cortinele rezistente la foc impiedica raspandirea fumului si a focului in toata cladirea, limitand astfel propagarea incendiului. Acestea ajuta personalul aflat in incinta, sa realizeze o evacuare sigura, facilitand lungimea cailor de evacuare. Cortinele antifoc reprezinta un produs ce salveaza vieti.

Unde le putem utiliza?

De la cortine de fum pentru atrii mari pana la cortine rezistente la foc care faciliteaza proiectarea in plan deschis, exista o gama extinsa de cortine de incendiu si cortine de fum compatibile cu diferite tipuri de constructii si aplicatii, oferind protectie impotriva incendiilor prin solutii personalizate.

Aplicatii
Servicii complete, Proiecte la cheie.

Pentru Cortine rezistente la foc si fum, DEFLAMMO ofera o gama completa de servicii: Consultanta, Proiectare, Autorizare IGSU, Procurare echipamente, Instalare, Punere in functiune, Mentenanta si Suport tehnic.

Pe aceesi tema
Lucrari de referinta

De-a lungul timpului, compania noastra a implementat numeroase proiecte de Protectie la Incendiu in diverse domenii de activitate, dintre care putem enumera: Universitatea Politehnică București – Campus,  Universitatea Politehnică București – Precis, Universitatea Titu Maiorescu Bucuresti, Aurora Shopping Mall, Galeria Mall Buzau, Galeria Mall Suceava, Mega Image, ParkLake Shopping Center Bucuresti (peste 11.000 de elemente), Cinema City, Expo Business Park Bucuresti, Floreasca Business Park Bucuresti, Hermes Business Campus, Multigalaxy, Nusco Tower, Iulius Town Timisoara, Unirii View, Liberty Galati, Odu Sibiu, Sofidel Calarasi, Wenglor Sibiu.

Solutii de alarmare

Instalatii de evacuare

Sisteme de desfumare

Doriti mai multe informatii despre cortine rezistente la foc si fum?

Specialistii nostri  va stau la dispozitie.

    Mesaj