Stingere cu Gaze Inerte

Stingere cu Gaze Inerte

Stingere cu Gaze Inerte

Solutii pentru zone sensibile

Sistemele de stingere incendiu cu gaze inerte reprezinta o categorie a sistemelor de stingere incendiu, iar acestea se folosesc in special in zonele in care exista numeroase echipamente electrice care asigura functionarea neintrerupta a organizatiei.

Altfel spus, sistemele de stingere cu gaze inerte se folosesc in centre de date/data center, camere tehnice, centrale de comunicatii si camere server pentru a proteja dulapuri cu servere, dulapuri pentru stocarea datelor, tablouri electrice. Insa domeniile in care pot fi folosite nu se limiteaza doar la cel al camerelor IT, ci acestea pot fi utilizate si in arhivemuzee, biblioteci, galerii de arta, colectii sau depozite, acolo unde se afla obiecte de valoare, care nu trebuie distruse in cazul unui incendiu (asa cum se intampla in cazul in care se foloseste sistemul de stingere cu apa).

Stingere eficienta si curata

Principiul de functionare al sistemelor de stingere cu gaze inerte este reducerea nivelului de oxigen astfel incat procesul de combustie sa fie oprit.

Principalele gaze inerte folosite ca agenti de stingere sunt: IG 100 (Azot / Nitrogen), IG 541 (Inergen, contine Azot, Argon si Dioxid de Carbon), IG 01 (Argon) si IG 55 (contine Azot si Argon). Aceste gaze naturale se afla in atmosfera, sunt incolore si nu conduc electricitatea.

In cazul aparitiei unei surse de foc, gazele inerte nu se descompun in elemente toxice, nereprezentant o amenintare pentru sanatatea angajatilor.

Echipamente si tehnologii de top

Pentru furnizarea sistemelor de stingere cu gaze inerte, compania noastra colaboreaza cu Wagner.

Sistemele cu stingere cu gaze inerte sunt ideale pentru spatiile ocupate, deoarece rutele de evacuare raman vizibile chiar si pe parcursul descarcarii agentilor de stingere, precum galerii de arta, muzee, biblioteci, in care exista un flux mare de persoane.

Un alt beneficiu important al sistemelor de stingere cu gaze inerte este faptul ca dupa folosirea acestora nu exista reziduuri si nu este nevoie ca cineva sa faca curat in zona respectiva.

De asemenea, in momentul descarcarii, gazele inerte genereaza un soc termic mai mic decat cel produs de alti agenti curati de stingere, adica temperatura nu scade brusc in zona protejata. In plus, costul de reincarcare al cilindrilor cu gaze inerte este extrem de scazut.

Servicii complete, Proiecte la cheie.

Pentru Detectia de Incendiu prin Aspiratie, DEFLAMMO ofera o gama completa de servicii: Consultanta, Proiectare, Autorizare IGSU, Procurare echipamente, Instalare, Programare, Mentenanta si Suport tehnic.

DEFLAMMO poate proiecta si instala sisteme de detectie incendiu care sa corespunda unor diferite standarde: IGSU, VdS, FM.

Lucrari de referinta

De-a lungul timpului, compania noastra a implementat numeroase proiecte de Stingere Incendiu in diverse domenii de activitate, dintre care putem enumera:,  Universitatea Politehnică București – Precis, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, Generali Romania, WNS Global Services Romania, ParkLake Shopping Center Bucuresti, Liberty Galati, Sofidel Calarasi,

Pe aceesi tema

Solutii de alarmare

Instalatii de evacuare

Sisteme de desfumare

Doriti mai multe informatii despre sistemele de stingere cu gaze inerte?

Specialistii nostri  va stau la dispozitie.

    Mesaj