Detectarea timpurie a fumului in spitale

Slider Image
Slider Image
Xtralis, lider in domeniul detectiei timpurii a focului

Xtralis – parte din grupul Honeywell, este liderul global pe piata de furnizare a solutiilor pentru detectia timpurie si sigura a fumului, flacarii si gazului. Tehnologiile companiei previn dezastrele prin oferirea de timp pretios pentru ca oamenii sa intervina inainte ca viata, infrastructura critica sau afacerea sa fie compromise.

Importanta sistemului de detectie timpurie in spitale

Fiecare secunda conteaza atunci cand este vorba de aparitia unui incendiu, de aceea solutia de detectie timpurie este ideala pentru mediile in care se doreste cel mai inalt nivel de protectie impotriva incendiului. Spitalele si centrele de ingrijire medicala trebuie sa acorde o deosebita importanta sistemului de detectie timpurie a incendiului, deoarece acesta poate detecta foarte devreme o flacara si astfel mentine sub control situatia, fara a crea panica, fara a fi nevoie de evacuare pacientilor si fara a genera pierderi umane si financiare care nu mai pot fi recuperate.

Provocarile din unitatile de ingrijire medicala

In cadrul spitalelor si clinicilor, procedurile de evacuare reprezinta o activitate dificila si solicitanta din cauza numarului si a caracteristicilor pacientilor, a disponibilitatii personalului si a nevoilor de securitate. Pacientii pot avea diferite capacitati mentale si de mobilitate, iar evacuarea acestora poate fi anevoioasa sau chiar imposibila daca acestia au nevoie in permanenta de suport medical.

Principalul obiectiv nu trebuie sa fie evacuarea pacientilor decat in cazul in care este absolut necesar. Se recomanda mutarea pacientilor in zone protejate, care se afla pe acelasi etaj (evacuare orizontala), de preferat, decat sa fie evacuati din intreaga cladire. O strategie eficienta in situatii de incendiu nu va depinde doar de programele de prevenire, stingere si evacuare, ci se va baza mai ales pe sistemele eficiente de detectie timpurie a focului in  stadiu incipient, inainte de a deveni un incendiu de proportii mari. Sensibilitatea ridicata a sistemelor VESDA asigura cea mai timpurie avertizare posibilia in legatura cu aparitia unui foc si ofera timp pretios pentru a interveni si controla, ba chiar pentru a reduce nevoia de evacuare.

Riscurile la care se supun spitalele care nu au sisteme eficiente

Riscurile incendiilor ascunse, cu crestere lenta sau rapida, sunt semnificative in special pentru procedura de evacuare din spitale din cauza numarului si a diferitelor caracteristici  si nevoi ale pacientilor, disponibilitatii personalului. De asemenea, un incendiu poate genera distrugerea unor echipamente medicale scumpe, a medicamentelor si a spatiilor. In plus, intreruperea activitatii unei unitati medicale poate cauza pierderi incomensurabile la nivel de comunitate.

Printre consecintele generate de izbucnirea unui incendiu se numara:

  • Panica si ranire in timpul evacuarii;
  • Pierderea vietii;
  • Distrugerea bunurilor;
  • Intentarea de procese si pierderea reputatiei;
  • Costuri de reconstructie;
  • Intreruperea serviciilor de ingrijire medicala.
De ce sa alegi solutiile de detectie timpurie de la Xtralis

Detectia prin aspiratie a fumului cu VESDA-E VEA ofera detectarea sigura a fumului pe baza de laser pentru a elimina din timp posibilitatea izbucnirii unui incendiu. VESDA-E VEA permite testarea si mentenanta la un detector central, eliminand nevoia de a intra in zone protejate precum salile in care se afla pacientii. Detectia timpurie avertizeaza personalul inainte ca un incendiu sa izbucneasca si sa devina devastator. Sensibilitatea ridicata a acestui sistem permite setarea pragurilor de alarma pentru avertizarea cat mai timpurie posibila a unui incendiu chiar si in zonele cu flux de aer ridicat, cum ar fi conductele sau spatiile mari si deschise, unde fumul poate fi diluat. De asemenea, aceasta caracteristica contribuie si la reducerea alarmelor false.

Sistemul se poate integra cu echipamentele de notificare in masa (mass notification). Detectorii pot avea o pozitionare flexibila in locatii sigure, care sunt usor de accesat, pentru costuri mai mici de testare si intretinere. Diagnosticare avansata a detectorului si suport pentru monitorizarea si configurarea de la distanta a sistemelor de protectie la incendiu in zonele nesupravegheate sau securizate. Designul unic al camerei de detectie protejeaza optica detectorului impotriva contaminarii si astfel reduce alarmele false, mentine sensibilitatea si ofera o lunga durata de viata.

XTRALIS VESDA E-VEP
Seria de detectoare de fum VESDA-E VEP aduce cea mai recenta si mai avansata tehnologie de detectare pentru a oferi avertizare foarte timpurie si cea mai buna respingere a alarmelor false pentru o gama larga de aplicatii.

XTRALIS VESDA E-VEP
Seria de detectoare de fum VESDA-E VEP aduce cea mai recenta si mai avansata tehnologie de detectare pentru a oferi avertizare foarte timpurie si cea mai buna respingere a alarmelor false pentru o gama larga de aplicatii.

XTRALIS VESDA-E VEU
XTRALIS VESDA-E VEU reprezinta gama cu noi caracteristici revolutionare, care ofera performante de detectie de neegalat, flexibilitate, programabilitate pe teren, conectivitate si costuri totale de proprietate reduse.

XTRALIS XAS
Sistemul de detectie prin aspiratie a fumului – Xtralis XAS ofera o solutie flexibila de detectaie pentru a satisface nevoile unice ale aplicatiilor solicitante gasite in siturile comerciale si industriale tipice

OSID-DE
OSID ofera o solutie ieftina, fiabila si usor de instalat care depaseste problemele tipice de detectare a fasciculului, cum ar fi generarea alarmelor false si dificultatile de aliniere.

Servicii complete, Proiecte la cheie

Pentru spitale, centre si clinici medicale, DEFLAMMO ofera o gama completa de servicii: Consultanta, Proiectare instalatii, Procurare echipamente, Executie lucrari, Mentenanta si Suport tehnic.

Lucrari de referinta

De-a lungul timpului, compania noastra a implementat numeroase proiecte din domeniul medicinei precum Medisprof, Medlife, Monza, Ponderas, SMURD – Serviciul Mobil de Reanimare si Descarcerare, Spitalul Colentina.

Pe aceeasi tema

Echipamente

Ultimele noutati


Widget not in any sidebars

Referinte

Doriti mai multe informatii despre detectarea timpurie a fumului?