Detectie Incendiu

Detectie Incendiu

Detectarea timpurie a incendiilor este esentiala in protejarea si salvarea de vieti umane si proprietati. Existenta unui sistem de detectare a incendiilor poate reduce semnificativ daunele si poate maximiza eforturile de control al incendiilor. Pentru protectia la incendiu se impun solutii profesonale ca masuri de siguranta.

Detectie timpurie

Siguranta la incendiu incepe odata cu detectarea si localizarea sursei de ardere. Concomitent se declanseaza alarmarea optica si acustica, ce presupune evacuarea personalului din cladire, impreuna cu izolarea si limitarea zonei de ardere. Detectarea, semnalizarea si avertizarea timpurie vor mari timpii de raspuns inainte ca focul sa se instaleze si sa blocheze caile de acces sau sa ingreuneze evacuarea. Prin urmare, organizatiile trebuie sa constientizeze riscurile de incendiu din mediile de lucru si sa ia masurile de preventie corespunzătoare, ce presupun instalarea unui sistem de avertizare a personalului, in cazul producerii unui incendiu. 

Sistemul de detectie incendiu este format din:

Prevenirea alarmelor false

Stiati ca marea majoritate a semnalelor de la alarmele automate de incendiu nu reprezinta incendii reale? Sistemele de alarma si detectie a incendiilor reactioneaza la o crestere a caldurii sau la prezenta fumului. Din nefericire, acestea pot reactiona si la lucruri precum aburul, fumul de tigara, spray-urile cu aerosoli si fumul usor de la gatit. Este important sa se reduca la minimum alarmele false.

Sistemele moderne de alarmare incendiu sunt excelente in detectarea unui incendiu in stadii incipiente. Pentru a identifica daca o alarma este falsa sau nu, se investigheaza cauza activarii de catre responsabilii desemnati, urmand a reseta sistemul astfel incat personalul sa se poate intoarce la lucru.

Echipamente si tehnologii de top

Sistemele detectie incendiu sunt de obicei incorporate in cladiri pentru a proteja viata si/ sau bunurile. Cel mai potrivit sistem va depinde de tipul cladirii, de usurinta de evacuare in caz de urgenta si de tipul de ocupare a cladirii.

Mai jos regasiti sistemele de detectie incendiu folosite:

Detectie Punctuala
Detectorii multicriteriali se adapteaza automat, dinamic si permanent la conditiile mediului ambiant: CMD 533X, MTD 533X-S.

Detectie cu Senzori IR si UV
Detectorii industriali bazati pe platforma si controlati de microprocesor; sunt certificati FM, testati si autorizati de VdS Schadenverhutung.

Detectie Liniara Termica
Sistem LIST cu cablu senzor SEC 20; certificare VdS conform EN 54-5, certificare VdS conform EN 54-22, clasa A1N, A2N.

Detectie Gaze Explozive
Esentiale in domeniul industriei, unde se folosesc substante periculoase; Dräger REGARD® 7000Dräger X-am® 8000.

Detectie Video
Utilizeaza camerele de supraveghere cu tehnologia Dynamic pentru a identifica flacarile si fumul chiar de la sursa.

Detectie IR
Utilizeaza camere termale pentru a identifica zonele cu temperatura ridicata si cu risc ridicat la incendiu.

Servicii complete, Proiecte la cheie.

Pentru Protectie la Incendiu, DEFLAMMO ofera o gama completa de servicii: Consultanta, Proiectare, Autorizare IGSU, Procurare echipamente, Instalare, Punere in functiune, Mentenanta si Suport tehnic.

DEFLAMMO poate proiecta si instala sisteme de detectie incendiu care sa corespunda tuturor standardelor in vigoare: IGSU, VdS, FM.

Un rol aparte il acordam procesului de integrare a sistemelor de detectie incendiu cu alte sisteme si instalatii ale cladirilor: Supraveghere Video, Control Acces, Sisteme Integrate de Securitate (PSIM), Alarmare Vocala, Stingere Incendiu, BMS.

Lucrari de referinta

De-a lungul timpului, compania noastra DEFLAMMO, in cadrul Grupului AVITECH, a implementat numeroase proiecte de Detectie Incendiu in diverse domenii de activitate, dintre care putem enumera: Universitatea Politehnică București – Campus,  Universitatea Politehnica București – Precis, Universitatea Titu Maiorescu Bucuresti, Aurora Shopping Mall, Galeria Mall Buzau, Galeria Mall Suceava, Mega Image, ParkLake Shopping Center Bucuresti (peste 11.000 de elemente), Cinema City, Expo Business Park Bucuresti, Floreasca Business Park Bucuresti, Hermes Business Campus, Multigalaxy, Nusco Tower, Iulius Town Timisoara, Unirii View, Liberty Galati, Odu Sibiu, Sofidel Calarasi, Wenglor Sibiu.

Pe aceesi tema

Doriti mai multe informatii despre sistemele de detectie incendiu?

Specialistii nostri va stau la dispozitie.

    Mesaj