Stingere Incendiu

Stingere Incendiu

Portofoliul complet de sisteme profesionale impotriva incendiilor pentru protectia incaperilor cuprinde solutii cu agenti de stingere naturali sau chimici, solutii combinate gaz/apa, precum si solutii cu apa pulverizata. Ca domenii de utilizare regasim: centre de date/data center, camere tehnice, centrale de comunicatii si camere server, tablouri electrice, arhive, muzee, biblioteci, galerii de arta, colectii sau depozite si hale.

Solutii multiple si personalizate

Pentru a asigura in mod optim continuitatea proceselor de afaceri, solutiile sunt adaptate la aplicatiile specifice, la riscurile de incendiu, precum si la cerintele si reglementarile locale. Sistemele si echipamentele de stingere a incendiilor variaza in functie de marimea, vechimea, utilizarea si structura cladirii. Agentii de stingere a incendiilor variaza in functie de tipul de incendii: electrice, neelectrice, lichide inflamabile, lemn si hartie, grasimi sau uleiuri, metale, substante chimice.

Clase de incendii

Conform standardului SR EN 2/1995 sunt definite urmatoarele clase de incendiu
functie de materialele care ard, si anume:

Clasa A – incendii care implica materiale solide, cum ar fi lemnul, hartia/ carton sau textilele, materiale plastice.
Clasa B – incendii care implica lichide inflamabile, cum ar fi benzina, motorina, uleiurile sau alcool.
Clasa C – incendii care implica gaze (inflamabile: gaz de huila, GPL, GN).

Echipamente si tehnologii de top

Exista multe tipuri diferite de sisteme de stingere incendiu disponibile pe piata: de la instalatii de sprinklere la sisteme de stingere cu ceata de apa de inalta presiune; de la sisteme automate de stingere cu gaze inerte la hidranti si extinctoare portabile.

Mai jos regasiti sistemele de stingere folosite:

Stingere cu Gaze Inerte
IG 100 (Azot / Nitrogen), IG 541 (Inergen, contine Azot, Argon si Dioxid de Carbon), IG 01 (Argon) si IG 55 (contine Azot si Argon).

Stingere Data Centere
Agenti de stingere utilizati: IG 100 (Azot), IG 541 (Inergen) reduc nivelurile oxigenului pana cand procesul de combustie este oprit.

Stingere cu Spuma
Prin diferite grade de infoiere: spuma de mare infoiere, spuma de medie infoiere si spuma de joasa infoiere.

Stingere cu Apa
Instalatiile cu sprinklere reprezinta solutii folosite pentru detectarea si stingerea incendiilor in stadiu incipient.

Stingere cu Ceata de Apa
Stingerea incendiului se datoreaza efectelor de racire si reducere a continutului de oxigen, pe care le are ceata de apa asupra focarului.

Stingere cu Aerosoli
Agentul de stingere solid rupe lantul reactiei de combustie a radicalilor de ardere (hidrogen, oxigen, hidroxid).

Stingere cu OxyReduct
Sistemul OxyReduct impiedica dezvoltarea unui incendiu prin introducerea unei cantitati de nitrogen in zona protejata.

Stingere pentru Bucatarii
Sistemele asigura protejarea personalului si a echipamentelor din bucatarii, limitand extinderea catre alte zone.

Servicii complete, Proiecte la cheie.

Pentru Sisteme Stingere Incendiu, DEFLAMMO ofera o gama completa de servicii: Consultanta, Proiectare, Autorizare IGSU, Procurare echipamente, Instalare, Punere in functiune, Mentenanta si Suport tehnic.

DEFLAMMO poate proiecta si instala sisteme de stingere incendiu care sa corespunda tuturor standardelor in vigoare: IGSU, VdS, FM.

Un rol aparte il acordam procesului de integrare a sistemelor de stingere incendiu cu alte sisteme si instalatii ale cladirilor: Supraveghere Video, Control Acces, Sisteme Integrate de Securitate (PSIM), Alarmare Vocala, Stingere Incendiu, BMS.

Lucrari de referinta

De-a lungul timpului, compania noastra DEFLAMMO, in cadrul Grupului AVITECH, a implementat numeroase proiecte de Stingere Incendiu in diverse domenii de activitate, dintre care putem enumera: Universitatea Politehnică București – Campus,  Universitatea Politehnică București – Precis, Universitatea Titu Maiorescu Bucuresti, Aurora Shopping Mall, Galeria Mall Buzau, Galeria Mall Suceava, Mega Image, Cinema City, ParkLake Shopping Center Bucuresti (peste 11.000 de elemente), Expo Business Park Bucuresti, Floreasca Business Park Bucuresti, Hermes Business Campus, Multigalaxy, Nusco Tower, Iulius Town Timisoara, Unirii View, Liberty Galati, Odu Sibiu, Sofidel Calarasi, Wenglor Sibiu.

Pe aceesi tema

Doriti mai multe informatii despre sistemele de stingere incendiu?

Specialistii nostri va stau la dispozitie.

    Mesaj