Detectia timpurie a incendiilor cu detectoarele prin aspiratie TITANUS®

Detecteaza incendiile in timp util, fara alarme false

Fiecare secunda conteaza atunci cand este vorba de foc. Cu cat este detectat mai devreme un incendiu, cu atat mai repede se poate actiona pentru a preveni daune mai grave. Avansul de timp pe care il ofera detectoarele de fum prin aspiratie TITANUS® de la WAGNER poate fi crucial pentru continuarea existentei unei companii. La urma urmei, incendiul este un risc mereu prezent care nu trebuie subestimat. Bunurile materiale, procesele operationale, oamenii si mediul inconjurator sunt intotdeauna expuse la aceasta amenintare, motiv pentru care solutiile adecvate de protectie impotriva incendiilor sunt atat de importante.

Conform statisticilor lui Siegfried Bussenius, majoritatea incendiilor devastatoare (68 %) se produc in urma unor incendii prelungite cu ardere mocnita. In acest caz, detectoarele de fum conventionale au un dezavantaj crucial: in functie de faptul ca sunt detectoare optice de incendiu sau detectoare de caldura, aceste detectoare de fum vor reactiona doar la concentratii mari de fum sau la temperaturi ridicate in interiorul zonei protejate. In acel moment, este adesea prea tarziu pentru a pune in aplicare contramasuri.

Sistemele WAGNER de detectare a fumului prin aspiratie extrem de sensibile ofera o detectare timpurie a fumului in faza de piroliza, impreuna cu alarme gradate. Sensibilitatea ridicata a raspunsului, aspiratia continua de aer si un concept de activare graduala a alarmelor asigura detectarea timpurie a incendiilor mocnite si incipiente, astfel incat utilizatorii au timp sa reactioneze la alarme in mod corespunzator.

Principiul de functionare a detectorilor de fum prin aspiratie

WAGNER utilizeaza detectoare optice de fum cu esantionare de aer cu tehnologie HPLS pentru detectarea timpurie a incendiilor. Structura sistemelor noastre de detectare a fumului prin prelevare de aer se bazeaza pe un sistem de conducte cu puncte de prelevare a aerului si o unitate de baza cu un modul detector. In scopul configurarii proiectului, fiecare dintre punctele de prelevare a aerului corespunde unui detector de fum de tip punctual.

Avantajele detectorilor de fum prin aspiratie
  • Un start timpuriu: ofera un avantaj fata de detectoarele de fum conventionale de tip punctual, datorita declansarii fiabile a alarmei timpurii.
  • Dovada alarmei false: praful, murdaria si gazele de esapament nu reprezinta o problema; procesarea inteligenta a semnalului LOGIC-SENS distinge semnele de incendiu de alarmele false.
  • Robust si fiabil: TITANUS® functionează in mod sigur si fiabil chiar si in conditii de mediu dificile, cum ar fi fluxuri de aer nefavorabile sau accesibilitate redusa.
  • Rezistenta la temperatura: detectoarele de fum cu esantionare de aer TITANUS® pot fi utilizate la temperaturi de pana la -40 si pana la +60°C.
  • Mentenanta facila: Accesibilitatea usoara reduce la minimum costurile de inspectie si permite intretinerea fara intreruperea functionarii.
  • Modular: adaptabilitatea ridicata garanteaza o solutie rentabila adaptata la cerintele clientului, precum si o modernizare si conversie usoara.
  • Atractiv din punct de vedere estetic: conductele din tavan si punctele de prelevare a probelor de aer sunt practic invizibile; unitatea de detectie poate fi instalata intr-un loc ascuns.
Lucrari de referinta

De-a lungul timpului, compania noastra DEFLAMMO, in cadrul Grupului AVITECH, a implementat numeroase proiecte de Stingere Incendiu in diverse domenii de activitate, dintre care putem enumera: Universitatea Politehnică București – Campus,  Universitatea Politehnică București – Precis, Universitatea Titu Maiorescu Bucuresti, Aurora Shopping Mall, Galeria Mall Buzau, Galeria Mall Suceava, Mega Image, Cinema City, ParkLake Shopping Center Bucuresti (peste 11.000 de elemente), Expo Business Park Bucuresti, Floreasca Business Park Bucuresti, Hermes Business Campus, Multigalaxy, Nusco Tower, Iulius Town Timisoara, Unirii View, Liberty Galati, Odu Sibiu, Sofidel Calarasi, Wenglor Sibiu.

Pe aceeasi tema

Doriti mai multe informatii despre solutiile de protectie la incendiu?

Specialistii nostri de la dispecerat va stau la dispozitie.