Spitalele au nevoie de siguranta la incendiu

siguranta spital
Spitalele au nevoie de sisteme de protectie la incendiu

In spitale sunt tratati multi pacienti, sunt angajate numeroase cadre medicale si exista o multitudine de aparate, echipamente si instalatii. Prezenta tuturor acestora impune instalarea si asigurarea mentenantei sistemelor de protectie la incendiu. De ce sunt importante?

Sistemul de detectie incendiu prin aspiratie identifica focul in stadiu incipient si activeaza instalatiile de alarmare si de stingere pentru a asigura evacuarea persoanelor si suprimarea incendiului. Iluminatul de siguranta permite indreptarea catre caile de evacuare iluminate, care conduc catre punctele de iesire din cladire.  Indicatoarele de securitate completeaza iluminatul pentru caile de evacuare si asigura identificarea facila a pictogramelor precum: butoanele de alarma, puncta de hidrant si de prim ajutor.

Mentenanta preventiva a acestora este obligatorie conform normativului P118 si asigura functionarea neintrerupta si optima a acestor instalatii.

Cu totii stim ce se intampla atunci cand nu exista sisteme de protectie la incendiu sau cand acestea nu sunt intretinute corespunzator si constant.

Spitalele au nevoie de autorizatie de securitate la incendiu

Autorizatia de securitate la incendiu se primeste in momentul in care un spital respecta masurile de aparare impotriva incendiilor. Bineinteles ca fara existenta sistemelor de protectie la incendiu si mentenanta acestora nu se poate discuta despre autorizatia de securitate la incendiu.

Spitalele au nevoie de hidranti interiori/exteriori si extinctoare

In cazul izbucnirii unui incendiu, folosirea hidrantilor si a extinctoarelor poate salva vieti, insa acestea trebuie sa fie intretinute conform legii pentru a evita situatia in care acestea exista, insa nu se pot utiliza. Aici intervene si sistemul de iluminat de siguranta, care are un rol crucial in directionarea personalului specializat catre punctele in care aceste echipamente sunt depozitate.

Spitalele au nevoie de instalatii electrice adaptate contextului actual

Vechimea instalatiei electrice si cresterea numarului de aparate utilizate in procedurile de tratament reprezinta factori care contribuie la cresterea posibilitatii de defectare a sistemului electric al unui spital. Inlocuirea instalatiilor electrive cehi si asigurarea mentenantei sunt doua directii de imbunatatire a conditiilor de siguranta din orice unitate medicala.

Spitalele au nevoie de tine si de noi

Tu poti face o schimbare in bine, iar noi te putem sustine. Iti suntem alaturi cu o echipa de specialisti certificati, cu experienta si cu solutii de protectie la incendiu care au rolul de a transforma orice spital intr-un spatiu sigur.

Lucrari de referinta

De-a lungul timpului, compania noastra a implementat numeroase proiecte de Detectie Incendiu in diverse domenii de activitate, dintre care putem enumera: Universitatea Politehnică București – Campus,  Universitatea Politehnică București – Precis, Universitatea Titu Maiorescu Bucuresti, Aurora Shopping Mall, Galeria Mall Buzau, Galeria Mall Suceava, Mega Image, ParkLake Shopping Center Bucuresti (peste 11.000 de elemente), Expo Business Park Bucuresti, Floreasca Business Park Bucuresti, Hermes Business Campus, Multigalaxy, Nusco Tower, Iulius Town Timisoara, Unirii View, Liberty Galati, Odu Sibiu, Sofidel  Calarasi,Wenglor Sibiu, CF. Falciu, CF. Vicsani.

Pe aceeasi tema

Doriti mai multe informatii despre solutiile pentru spitale?

Specialistii nostri de la dispecerat va stau la dispozitie.