Sistem stingere incendiu cu sprinklere cu apa

Cum functioneaza sistemul de stingere incendiu cu sprinklere?

Atunci cand temperatura din spatiul protejat creste atat de mult incat depaseste pragul prestabilit, sistemul se activeaza automat, fiola sprinklerului se sparge, iar apa este eliberata uniform la nivelul solului, sub forma unor stropi.

Din ce este alcatuit un sistem de stingere incendiu cu sprinklere?

Un sistem de stingere cu sprinklere este alcatuit din urmatoarele componente: rezervor de apa, grup de pompare, acs, retea de conducte, vane si echipamente de control. Fiecare instalatie este formata dintr-un set de vane de control principale si o retea de conducte pe care sunt fixate capetele sprinkler. Acestea sunt pozitionate in locatii stabilite sub acoperisuri sau tavane, dar si acolo unde este necesar, intre rafturi etc.

Care sunt tipurile de instalatii cu sprinklere?

Natura elementelor cu care sunt umplute conductele de distributie a instalatiilor cu sprinklere determina urmatoarea clasificare a sistemelor: umede (conductele sunt traversate de apa) si uscate (in conducte se afla aer sau nitrogen). Cele dintai sunt recomandate in spatiile incalzite constant si pot fi folosite in centre comerciale, cladiri de birouri. Sistemele destingere incendiu de tip apa-aer se monteaza chiar si in zonele in care sunt temperaturi mai scazute. De asemenea, exista si sisteme de stingere cu drencere (sprinklere deschise, care nu au fiola si orificiul de pulverizare este deshis permanent), iar acest sistem are avatajul ca toate sprinklerele aflate intr-o arie vor  fi activate simultan astfel incat sa elibereze o cantitate mare de apa pentru a stinge focul, dar si pentru a crea perdele de apa pentru a limita extinderea focului.

De ce este nevoie de sisteme de stingere incendiu cu sprinklere cu apa?

Instalatiile cu sprinklere reprezinta solutii folosite pentru detectarea si stingerea incendiilor in stadiu incipient, insa acestea nu inlatura in totalitate nevoia de a folosi si alte sisteme de stingere incendiu. Principalul avantaj al acestor sisteme este faptul ca, in momentul izbucnirii unui incendiu, se deschid automat doar capetele sprinklerelor la care temperatura a depasit valoarea de declansare.

Care sunt avantajele folosirii sistemului de stingere incendiu cu sprinklere cu apa?
  • In momentul izbucnirii unui incendiu, se deschid automat doar capetele sprinklerelor la care temperatura a depasit valoarea de declansare
  • Sistemul nu este activat de fumul de tigara, ci doar de temperaturi care depasesc limita prestabilita
  • Mententa poate fi realizata usor
De ce sa colaborezi cu DEFLAMMO?

Detinem certificarile IGSU necesare pentru proiectarea, instalarea si mentenanta sistemelor de stingere incendiu, iar profesionalismul si experienta echipei dobandite in urma proiectelor desfasurate ne recomanda drept un partener de incredere.

Servicii complete, Proiecte la cheie

Pentru sistemele de stingere incendiu cu sprinklere cu apa, DEFLAMMO ofera o gama completa de servicii: Consultanta, Proiectare, Studii acustice, Procurare echipamente, Instalare, Programare, Mentenanta si Suport tehnic.

Lucrari de referinta

De-a lungul timpului, compania noastra a implementat numeroase proiecte de Stingere cu Apa in diverse domenii de activitate, dintre care putem enumera [Centre Culturale] Cinematograful “Bela Lugosi” Lugoj, Complexul Cultural ”Eugen Ionescu” Slatina, [Arene Sportive] Sala Polivalenta Bucuresti, Sala Polivalenta Cluj-Napoca, Stadionul Rapid Bucuresti, [Centre Comerciale, Retail] Altex, Kaufland, MegaMall Bucuresti, ParkLake Shopping Center Bucuresti (2400 de difuzoare), [Cladiri de birouri] Multigalaxy, Nusco Tower, [Transporturi] Romatsa, C.F. Falciu, C.F. Vicsani.

Pe aceeasi tema

Doriti mai multe informatii despre sistemele de stingere cu sprinklere cu apa?

Specialistii nostri de la dispecerat va stau la dispozitie.