Protectie la incendiu pentru depozite de materiale inflamabile

protectie la incendiu pentru depozite de materiale inflamabile
Importanta sistemelor de siguranta la incendiu

Substantele stocate in depozitele de materiale periculoase – solide, lichide si gazoase – sunt adesea inflamabile. Ele au adesea caracteristici de conducere a incendiului sau a exploziei.

Materialele inflamabile din depozite reprezinta riscuri critice de incendiu, iar acest lucru implica o nevoie de protectie impotriva incendiilor exceptional de mare. Unele substante inflamabile sau reziduurile lor de ardere pot reactiona cu oxigenul sau intre ele, agravand situatia. Ca rezultat se pot forma produse toxice si gaze. Pentru a evita aparitia unor astfel de pericole, prevenirea incendiilor este o prioritate de top in depozitele de materiale periculoase, cu obiectivul de a minimiza riscurile pentru oameni, animale si mediu.

Preocuparile legate de afaceri sunt de asemenea importante, cum ar fi protejarea marfurilor depozitate impotriva pierderii, prevenirea deteriorarii depozitului in sine (inclusiv a sistemelor sale de automatizare care necesita investitii intensive) si, mai presus de toate, mentinerea operatiunilor normale de afaceri si, astfel, asigurarea capacitatilor de livrare continua ale companiei. Intreruperea proceselor nu ar trebui sa apara nici din cauza alarmelor false, nici ca urmare a scenariilor de stingere a incendiilor.

Protectie de incredere impotriva incendiilor

Sistemul de reducere a oxigenului (OxyReduct) scade concentratiile de oxigen din interiorul depozitului de materiale periculoase la 13,5% vol. Mentinerea acestui nivel scazut de concentratie de oxigen asigura faptul ca majoritatea substantelor nu se pot aprinde spontan.

Cu toate acestea, cateva materiale au praguri de aprindere sub acest nivel. Pentru a garanta o protectie optima impotriva incendiilor si pentru aceste materiale, WAGNER a instalat si un sistem de stingere cu CO2 controlat de un detector de flacara. Daca se declanseaza o alarma, acest sistem va inunda zona cu CO2 pana la o inaltime de aproximativ cinci metri, reducand astfel nivelul concentratiei de oxigen la 8% vol. si permitand stingerea eficienta a incendiului. Pentru a asigura eficienta maxima a stingerii, materialele inflamabile si periculoase sunt depozitate numai in partea inferioara a depozitului.

Detectoarele de fum TITANUS® pentru prelevarea de probe de aer sunt foarte importante in depozitele de materiale periculoase, deoarece detecteaza incendiile devreme, astfel incat masurile de combatere sa poata fi luate rapid. Aceste detectoare de fum cu prelevare de probe de aer ofera o detectare rapida si fiabila, cu o sensibilitate de pana la 2.000 de ori mai mare decat detectoarele de fum conventionale. Si datorita filtrelor integrate si a procesarii semnalului LOGIC∙SENS brevetat de la WAGNER, detectoarele TITANUS® sunt exceptional de sigure si impotriva alarmelor false.

Sistemul de management al riscului VisuLAN® permite monitorizarea centralizata si continua a unei varietati de situatii periculoase si sisteme de securitate. Software-ul ofera peste 500 de interfete independente de producator, permitand utilizatorilor sa monitorizeze alarma de incendiu, supravegherea video si sistemele de acces si evacuare. Utilizatorii au intotdeauna la dispozitie toate informatiile dintr-o privire. Orice nereguli sau incidente sunt afisate direct, astfel incat utilizatorii sa poata lua masurile corective corespunzatoare.

Lucrari de referinta

De-a lungul timpului, compania noastra a implementat numeroase proiecte de Detectie Incendiu in diverse domenii de activitate, dintre care putem enumera: Universitatea Politehnică București – Campus,  Universitatea Politehnică București – Precis, Universitatea Titu Maiorescu Bucuresti, Aurora Shopping Mall, Galeria Mall Buzau, Galeria Mall Suceava, Mega Image, ParkLake Shopping Center Bucuresti (peste 11.000 de elemente), Expo Business Park Bucuresti, Floreasca Business Park Bucuresti, Hermes Business Campus, Multigalaxy, Nusco Tower, Iulius Town Timisoara, Unirii View, Liberty Galati, Odu Sibiu, Sofidel  Calarasi,Wenglor Sibiu, CF. Falciu, CF. Vicsani.

Pe aceeasi tema

Doriti mai multe informatii despre solutiile de protectie la incendiu?

Specialistii nostri de la dispecerat va stau la dispozitie.