Instalatii de stingere cu spuma

Slider Image

Depozitele de hidrocarburi, depozitele de vopseluri, rafinariile, cladirile de reciclare si hangarele au in comun nivelul ridicat de risc la incendiu. Atunci cand lichidele inflamabile sau plasticul se aprind, focul se extinde repede, iar gaze toxice sunt emise. Toate acestea se traduc in poluarea mediului inconjurator si in mari pierderi financiare. Sisteme de stingere cu spuma reprezinta solutia cea mai eficienta pentru protejarea acestor zone care prezinta un nivel ridicat de risc la incendiu.

Cum functioneaza sistemul de stingere cu spuma?

Pentru ca un foc sa izbucneasca este nevoie de oxigen, caldura si combustibil, aceste trei elemente alcatuind cunoscutul triunghi al focului. Tehnologia de stingere a sistemelor cu spuma se bazeaza pe izolarea oxigenului de celelalte doua elemente, ceea ce conduce la stingerea focului. Spuma acopera combustibilul precum o patura, reduce caldura, izoleaza oxigenul si impiedica formarea gazelor toxice.

In momentul in care un detector de flacara identifica o sursa de foc, se genereaza o alarma, iar centrala de incendiu activeaza sistemul de stingere cu spuma. Un dispozitiv de dozare este folosit pentru a introduce o cantitate consistenta de concentratie de spuma in apa pentru a crea spuma de stingere. Aceasta este infoiata datorita adaugarii aerului in momentul de trecere prin dispozitivele de descarcare a spumei. Introducerea spumei in zona incediului este realizata prin intermediul unor dispozitive de descarcare.

Care sunt componentele unui sistem de stingere incendiu cu spuma?

Sistemul este alcatuit din urmatoarele componente:

 • Generator de spuma
 • Trape de egalizare a presiuni
 • Sistem de dozare a spumei
 • Sistem de activare

Care sunt beneficiile folosirii unui sistem de stingere cu spuma?
 • Izoleaza oxigenul de caldura si combustibil;
 • Impiedica formarea gaxelor toxice;
 • Previne poluarea mediului inconjurator.
Unde poate fi utilizat sistemul de stingere cu spuma?
 • Depozite de hidrocarburi
 • Depozite de vopsele
 • Hangare
 • Sali de evenimente
De ce sa colaborezi cu DEFLAMMO?

Compania noastra este reprezentanta companiei InnovFoam, ce detine certificarea VdS pentru sistemul de stingere incendiu cu spuma. DEFLAMMO detine certificarile IGSU necesare pentru proiectarea, instalarea si mentenanta sistemelor de stingere incendiu, iar profesionalismul si experienta echipei dobansite in urma proiectelor desfasurate ne recomanda drept un partener de incredere.

Servicii complete, Proiecte la cheie

Pentru spitale, centre si clinici medicale, DEFLAMMO Fire Protection ofera o gama completa de servicii: Consultanta, Proiectare instalatii, Procurare echipamente, Executie lucrari, Avizare ISU, Mentenanta si Suport tehnic.

Lucrari de referinta

De-a lungul timpului, compania noastra a implementat numeroase proiecte pentru institutii medicale si centre de ingriire precum:

Pe aceeasi tema

Echipamente

Sistem de stingere cu spuma

Ultimele noutati

Referinte

Doriti mai multe informatii despre instalatiile de stingere cu spuma?

Specialistii nostri de la dispecerat va stau la dispozitie.