Stingere incendiu pentru depozite frigorifice

Slider Image
Depozitele frigorifice chiar au nevoie de protectie la incendiu

Majoritatea oamenilor nu asociaza depozitele frigorifice cu caldura si nu isi pot imagina ca focul este o problema in aceste medii. Dar cei din industrie stiu ca se intampla tocmai contrariul. Temperaturile extreme, aerul uscat si umiditatea scazuta creeaza un mediu propice aprinderii focului. Nivelul ridicat de automatizare, obisnuit in instalatiile moderne de depozitare frigorifica, vine cu propriul set de riscuri la incendiu. Acestea se refera la rupturile cablurilor, motoarele transportoare supraincalzite si defectele tehnice ale unitatilor frigorifice, echipamentele de ambalare.

Odata cu declansarea unui incendiu, izolatia si materialele de ambalare utilizate in depozitele frigorifice constituie factori care duc la aprinderea flacarilor. Si daca toate acestea nu sunt suficiente, focul se raspandeste rapid atat pe verticala, cat si pe orizontala printre rafturile inalte si culoarele inguste ale depozitelor frigorifice de astazi. Un factor care inrautateste situatia este faptul ca astfel de incendii, odata ce s-au declansat, e dificil, ba chiar imposibil sa  fie stinse cu sistemele conventionale de stingere a incendiilor.

Prin urmare, cel mai bun mod de a va proteja impotriva pericolului foarte real de incendiu si a efectelor devastatoare ale acestuia in depozitele frigorifice este prevenirea din stadiu incipient.

OxyReduct®: solutia eficienta pentru astfel de medii

Spre deosebire de sistemele cu sprinklere conventionale, care provoaca daune marfurilor depozitate, OxyReduct® impiedica aprinderea focului. Unul dintre avantajele utilizarii sistemului avansat de reducere a oxigenului / infuzie de azot pentru prevenirea incendiilor, OxyReduct® este conceput pentru a functiona fiabil in cele mai dificile conditii termice. Nu exista doua depozite la fel. De aceea, fiecare instalatie OxyReduct® este adaptata pentru a satisface nevoile individuale ale depozitului. OxyReduct® este certificat de VdS, cea mai importanta institutie independenta europeana pentru securitatea si protectia impotriva incendiilor. WAGNER. OxyReduct® este conceput pentru a creste impreuna cu afacerea dvs. si pentru a se adapta flexibil la nevoile actuale si viitoare.

Lucrari de referinta

De-a lungul timpului, compania noastra a implementat numeroase proiecte de Stingere Incendiu in diverse domenii de activitate, dintre care putem enumera [Centre Culturale] Cinematograful “Bela Lugosi” Lugoj, Complexul Cultural ”Eugen Ionescu” Slatina, [Arene Sportive] Sala Polivalenta Bucuresti, Sala Polivalenta Cluj-Napoca, Stadionul Rapid Bucuresti, [Centre Comerciale, Retail] Altex, Kaufland, MegaMall Bucuresti, ParkLake Shopping Center Bucuresti (2400 de difuzoare), [Cladiri de birouri] Multigalaxy, Nusco Tower, [Transporturi] Romatsa, C.F. Falciu, C.F. Vicsani.

Pe aceeasi tema

Doriti mai multe informatii despre sistemele pentru depozitele frigorifice?

Specialistii nostri de la dispecerat va stau la dispozitie.