Detectie incendiu pentru companii de reciclare

Slider Image
Wagner Titanus, lider pe piata sistemelor de detectie timpurie a incendiului

Un sistem fiabil de detectie timpurie a incendiului este solutia esentiala pentru siguranta la incendiu. Aceasta se adapteaza in functie de nevoile clientului si functioneaza chiar si in cele mai dificile conditii datorita detectorilor de fum care folosesc tehnologia de esantionare a aerului. Wagner Titanus este liderul  pe piata sistemelor de detctie timpurie a incendiului, iar acest sistem poate fi instalat si in conditii aspre de mediu, precum cele din companiile de reciclare.

Conditii ambientale provocatoare

In multe companii de reciclare, conditiile ambientale pentru detectarea incendiilor sunt provocatoare: depozitele au uneori o inaltime mare, iar murdaria si praful sunt ridicate de descarcarea deseurilor. Halele deschise, gazele de esapament ale vehiculului si miscarile puternice ale aerului pot afecta, de asemenea, detectarea fiabila a incendiilor. Acest lucru poate avea ca rezultat alarme false si costuri suplimentare cauzate de evacuarea oamenilor, intreruperea afacerii sau de interventia unor echipe specializate.

Solutie eficienta de detectie pentru companiile de reciclare

Pentru a evita astfel de alarme false, un detector de fum trebuie sa fie capabil sa faca distinctia intre particulele de fum si de praf sau gazele de esapament din aerosolii din aer. Prin urmare, Wagner recomanda utilizarea sistemului Titanus, cu detectori de fum care utilizeaza easantionarea aerului.

Sistemul preia permanent probe de aer din zona de monitorizare printr-un sistem de conducte si le evalueaza centralizat. Procedand astfel, TITANUS® detecteaza chiar si cele mai mici particule de fum din aer (in conformitate cu EN 54-20) si astfel detecteaza un incendiu in stadiile incipiente. Cu acest avantaj de timp fata de detectoarele de incendiu conventionale, un incendiu poate fi deja detectat in faza de piroliza, in care fumul nu este inca vizibil si pot fi initiate actiuni corespunzatoare.

Lucrari de referinta

De-a lungul timpului, compania noastra a implementat numeroase proiecte de Detectie Incendiu in diverse domenii de activitate, dintre care putem enumera: Universitatea Politehnică București – Campus,  Universitatea Politehnică București – Precis, Universitatea Titu Maiorescu Bucuresti, Aurora Shopping Mall, Galeria Mall Buzau, Galeria Mall Suceava, Mega Image, ParkLake Shopping Center Bucuresti (peste 11.000 de elemente), Expo Business Park Bucuresti, Floreasca Business Park Bucuresti, Hermes Business Campus, Multigalaxy, Nusco Tower, Iulius Town Timisoara, Unirii View, Liberty Galati, Odu Sibiu, Sofidel  Calarasi,Wenglor Sibiu, CF. Falciu, CF. Vicsani.

Pe aceeasi tema

Doriti mai multe informatii despre sistemele pentru companiile de reciclare?

Specialistii nostri de la dispecerat va stau la dispozitie.